Binnen de tandheelkunde valt de specialisme orthodontie. De orthodontie houdt zich bezig met het verbeteren en in stand houden van de optimale stand van de tanden. Hierbij kan er gedacht worden aan esthetiek, maar ook aan functie. Niet alleen is een recht gebit voor velen mooier , maar kan het soms ook van essentieel belang zijn om een beugel te nemen.
Zo kun je denken aan het feit dat scheve tanden soms veel lastiger schoon te maken zijn. Wanneer je je tanden niet goed kan schoonmaken, zul je ook veel sneller gaatjes en tandvleesontstekingen krijgen. 
Wanneer je tanden niet op de juiste manier op elkaar sluiten, zoals bij een verkeerde beet, kunnen er klachten ontstaan. Een beugelbehandeling zou bijvoorbeeld deze klachten kunnen verhelpen.

Sommige mensen hebben ook last van slijtage door scheve tanden/beet. Men kan namelijk knarsen of klemmen, waardoor er schade ontstaan de tanden. 

Wat ook zeker mogelijk is, is het hebben van spraakproblemen. Ook hierbij kan een beugelbehandeling

( eventueel samen met een behandeling bij de logopedist ) dit probleem oplossen.

Heb jij een beugel nodig om bijvoorbeeld 1 van bovenstaande redenen? Dan is het belangrijk je te laten adviseren door een specialist. Wanneer je een afspraak krijgt, zal er gekeken worden naar hoe de huidige stand van zaken zijn en waar je uiteindelijk wilt zijn aan het einde van de rit. Soms is er 1 duidelijke weg, soms zijn er meerdere wegen.
Samen met uw behandelaar kunt u besluiten welke weg u het meest aanspreekt en en meteen beginnen aan uw route naar een mooie glimlach!

 

https://www.middelland-tandartsen.nl/
nl
Middelland+Tandartsen
51.9131467
4.4561329