Als ouder wilt u het beste voor uw kind. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor de gezondheid. Het is erg belangrijk om kinderen het gevoel te geven, dat zij zich in een vertrouwde omgeving bevinden. Zo is het verstandig uw kind op een zo jong mogelijke leeftijd kennis te laten maken met de tandarts. Denk hierbij aan een leeftijd van ongeveer 2 jaar. U kunt ook beginnen met het meenemen van uw kind, naar uw eigen controle bezoekjes. Zo kan het vertrouwd raken met de omgeving en de behandelaar.

Vervolgens kan een afspraak gemaakt worden voor een wen-sessie of controle. Bij een wen-sessie zal de behandelaar zich voornamelijk nog bezig houden met het kennis maken en leren kennen van uw zoon/dochter. Zo geldt dit ook andersom. Uw kind kan de behandelaar en de omgeving beter leren kennen alvorens er daadwerkelijk in de mond gekeken wordt. Indien dit goed gaat, kunnen er langzaam stappen gezet worden naar een volledige controle en/of behandeling, mits dit nodig is.

Het is ook zeer verstandig zo vroeg mogelijk te beginnen met het aanleren van goede gewoontes voor de mondhygiëne. Wanneer de behandelaar constateert dat uw kind bijvoorbeeld niet goed poetst, zal deze poetslessen krijgen. Het is namelijk erg belangrijk bij de basis te beginnen. Een stevig fundament kan voorkomen dat uw kind later ( of op korte termijn ) gebitsproblemen zal ondervinden. Jong geleerd is oud gedaan! Tegenwoordig hebben kinderen onder de 5 jaar, maar liefst gemiddeld 4 gaatjes. Aangezien ze zo jong zijn, zullen ze niet snel zelf gemotiveerd zijn om voor hun mondhygiëne te zorgen. Hier spelen ouders en behandelaar dus een belangrijke rol in.

 

https://www.middelland-tandartsen.nl/
nl
Middelland+Tandartsen
51.9131467
4.4561329