PROTHESE VOOR EEN COMPLEET GEBIT

Een prothese is een methode om enkele of alle tanden in het gebit te vervangen. Voor een prothese kan worden gekozen wanneer iemand een aantal tanden of kiezen mist. Het missen van tanden en/of kiezen zorgt er namelijk voor dat de rest van het gebit veel druk ervaart bij het kauwen met als gevolg dat de rest van het gebit los gaat zitten. Het is zelfs mogelijk dat door het missen van een aantal tanden en/of kiezen ontstekingen ontstaan bij de wortels en tanden scheef gaan staan.

Het is dus heel belangrijk om een heel gebit te hebben, zowel om goed te kunnen kauwen evenals het gezond houden van de rest van het gebit. Een prothese kan ook worden geplaatst wanneer er geheel geen tanden meer zijn in de boven- en/of onderkaak.

   

PROTHESE - KLIKGEBIT OF KUNSTTANDEN

Een patiënt kan bij de tandarts verschillende soorten protheses krijgen om de kauwfunctie te herstellen en de rest van het gebit gezond te houden. Een algehele prothese wordt gemaakt van kunsthars (acryl) en is compleet met kunsttanden en kunsttandvlees. Ook is het mogelijk om gedeelten van het gebit te vervangen en dan spreken we van een partiële prothese of frame prothese.

 

Een prothese wordt gemaakt in een laboratorium om het perfect te laten aansluiten op het gebit van een persoon. Een combinatie van een vacuüm en omsluiting van het kaakbot is de techniek die de prothese goed laat vastzitten. Mocht de prothese losser gaan zitten na een tijd is het mogelijk terug te keren naar de tandarts en dan kunnen er aanpassingen worden gemaakt aan de prothese.

Een partiële prothese zit vast door middel van haakjes, ook wel klammers genoemd.

 

PROTHESE MET IMPLANTATEN

 

Een volledige prothese kan ook worden vastgezet in het gebit met het gebruik van implantaten die in het kaakbot zitten. Nu wordt er gesproken van een klik prothese. Het is nu nog wel mogelijk om het gebit in en uit te doen, maar zit gedurende de dag vastgeklikt aan implantaten waardoor deze niet gemakkelijk uitschiet.

 

Een prothese laten vervaardigen en implementeren in het gebit kan kostbaar zijn. Middelland tandartsen heeft hiervoor veel specialisten (waaronder een tandtechnieker) in huis en werkt uiterst nauw samen met een laboratorium. Dit zorgt ervoor dat wij u van begin tot eind persoonlijk kunnen begeleiden en adviseren over de behandeling en tegelijkertijd scherpe tarieven aan kunnen bieden. 

https://www.middelland-tandartsen.nl/
nl
Middelland+Tandartsen
51.9131467
4.4561329